Zaterdagmarkt lokt meer dan twee duizend bezoekers

Fotoreportage...

Lier 23 mei 2020: Vandaag vond de eerste zaterdagmarkt plaats na meer dan twee maanden lock down. Meer dan tweeduizend kopers brachten een bezoekje aan de markt ‘new style’.

Om te voldoen aan de verplichte veiligheidsmaatregelen was de markt opgesteld rond het Renaat Veremansplein en in de omliggende straten. De stad zorgde voor de nodige toegang controle aan de vier mogelijke toegangsplaatsen namelijk aan beide zijden van de Anton Bergmannlaan, de Kruisbogenhofstraat en de Kantstraat. Eénrichtingsverkeer was verplicht. Iedereen moet zijn handen ontsmetten aan de ingang. Het aantal bezoekers werd ter plaatse gemonitord. Er mochten maximum vierhonderd bezoekers gelijktijdig op de markt site toegelaten.
Schepen Rik Verwaest was een van de tellers: “Iedereen volgde zonder morren de richtlijnen. Slechts op een paar momenten hebben wij de toegang voor korte tijd onderbroken daar het maximum gelijktijdige bezoekers bereikt was. Voor mij was het een schitterende markt zonder noemenswaardige problemen.” Ook de politie die duidelijk aanwezig was gaf de bezoekers vriendelijk de nodige aanwijzingen en informatie.
Ook de meeste marktbezoekers waren opgetogen over het nieuw corona concept. Het gedisciplineerde aanschuiven was voor bijna niemand een probleem. “In plaats van elkaar te verdringen voor de kramen staan we nu op veilige afstand van elkaar in de rij. Iedereen wordt nu duidelijk op zijn beurt bediend”, hoorden wij bij de bezoekers.
Iedereen vond deze opstelling voor herhaling vatbaar. (MSL/foto’s MSL-SDW)