Brouwerijen van Lier

Lier 20 mei 2020: In hun nieuw boek, “Brouwerijen van Lier. Met korte schets van Nijlen, Kessel en Koningshooikt”, geven Francis De Groot en Hilde De Smet een beeld van het rijke brouwerij leven in Lier.

“Lier heeft een hele brouwerijgeschiedenis. De laatste Lierse brouwerij, Cuykens, sloot in 1967 de deuren, maar er waren er heel wat andere voorafgegaan. Een aantal grote brouwersfamilies zijn gekend en hebben soms sporen achtergelaten. Ze hadden een belangrijke economische invloed op de stad en verwierven dikwijls ook heel wat aanzien en politieke macht; zo kwamen heel wat burgemeesters uit brouwersfamilies. Ook Nijlen, Kessel en Koningshooikt hebben een interessante geschiedenis op dit vlak. Omdat er tot nu nog geen systematisch overzicht van de gekende brouwerijen is verschenen, gingen we hierrond aan de slag. In het boek dat zonet verscheen reconstrueren we de geschiedenis aan de hand van archiefmateriaal en andere documenten”, leggen de auteurs uit.

Het boek “Brouwerijen van Lier. Met korte schets van Nijlen, Kessel en Koningshooikt.” is uitgegeven bij Brave New Books, telt 164 pagina’s en kost 24,95 euro. Het is verkrijgbaar in de boekhandel.
(MSL/foto F. De Groot)