Heropening stadsmuseum en Zimmermuseum

Lier 20 mei 2020: Het Lierse stadsmuseum en het Zimmermuseum heropenen hun deuren respectievelijk op woensdag 27 mei 2020 en op dinsdag 26 mei 2020.

De Nationale Veiligheidsraad besliste eerder dat ook musea en historische gebouwen onder strikte voorwaarden opnieuw kunnen openen. De stad werkte de nodige maatregelen uit om een veilige heropening van het stadsmuseum en het Zimmermuseum te garanderen. Zo zal je verplicht vooraf een ticket moeten reserveren. Op die manier zorgen we voor een spreiding van de bezoekers, waarmee de afstandsregels tijdens het museumbezoek gegarandeerd blijven, en vermijden we lange wachtrijen. De heropening van het Zimmermuseum is voorzien op dinsdag 26 mei, het stadsmuseum zal op woensdag 27 mei opnieuw bezoekers verwelkomen.

Stadsmuseum opent opnieuw de deuren op woensdag 27 mei
Om je museumbezoek zo aangenaam en veilig mogelijk te maken, werden een aantal richtlijnen uitgewerkt. Je vindt ze ook op www.stadsmuseumlier.be.

- Reserveer je museumbezoek vooraf op tel. 03 8000 396. Openingstijden: di t/m zo van 10 tot 17 uur.
- Momenteel kunnen enkel individuele bezoekers en gezinnen het museum bezoeken. Van zodra we groepen mogen ontvangen, brengen we je op de hoogte.
- We beperken het aantal bezoekers per half uur. Voor het museumbezoek geldt geen maximumduur.
- Je kan je ticket en een aankoop uit de shop contactloos betalen via bancontact. Onze balie is voorzien van een plexischerm.
- Wij zorgen voor een veilige omgang met de multimedia.
- Op verschillende plekken in het museum vind je handgels.
- Hou je aan het vaste parcours en volg de raadgevingen van onze museummedewerkers op.
- Het museum hanteert een streng hygiëneplan. Geef medewerkers die oppervlakken, toiletten, e.d. reinigen ruimte en tijd om hun werk goed uit te voeren.

Zimmermuseum heropent op dinsdag 26 mei
Ook hier werden enkele richtlijnen uitgewerkt om je museumervaring zo aangenaam en veilig mogelijk te maken. Reserveer alvast je bezoek via tel. 03 8000 03 95 of via mail reservering@zimmertoren.be. Openingstijden: dinsdag t/m zaterdag van 10 tot 17 uur. Op dinsdag 26 mei heropent het Zimmermuseum om 13 uur. (MSL/foto: fotoarchief MSL-SDW)