Sint-Ursulalyceum Lier wint scholenwedstrijd Lionsclub Lier Twee Neten

Lier 20 mei 2020: Elk jaar bekroont de Lierse Lionsclub scholenprojecten die van een sociaal engagement getuigen. Zes groepen mochten hun project via Powerpoint voorstellen. Het groepje van Mayté Boumans, Joppe Castrel en Camil Kegels uit 5C sleepte de hoofdprijs in de wacht met hun project "team Fedasil". Ze kregen maar liefst 1.500 euro toegestopt, waarmee vuilbakken zullen worden aangekocht om gesorteerde afvalinzameling mogelijk te maken in het opvangcentrum van Broechem.

De jury schreef in haar pleidooi: "De winnaar van de Scholen Wedstrijd 2019-2020 is het team Fedasil. Het team had de tijd genomen goed na te denken om te bepalen waar zij voor het goede doel het verschil konden maken. Dat is zeker niet evident als het om een doel gaat waar niet alleen dagelijks honderden mensen aanwezig zijn maar ook de budgetten bijzonder hoog liggen. De keuze én de diversiteit van de verschillende acties geven aan dat het team bijzonder intelligent en creatief nagedacht heeft. Inburgering zit soms in kleine alledaagse zaken, en een quiz, een kinderspeeldag, biologisch tuinieren en afval sorteren zijn gewoontes die nieuwkomers vaak moeilijk leren, maar die de integratie wel sterk bevorderen. Bovendien waren veel van de acties zeer ecologisch. Een blijvende rijkdom voor wanneer men het asiel verlaat."

De voorronde van de Scholen Wedstrijd kon in februari nog live plaatsvinden. Voor de finale op 15 mei hadden zes teams een power point met audiocommentaar ingestuurd.

Naast de winnaar reikten de Lions van het Lierse Lions Jeugd Comité ook prijzen uit aan de andere teams.
- 't Vlammeke vzw (Berlaar), hulp aan mensen met een financiële beperking: 1.000 euro
-  Ergo Ezel (Duffel), ergotherapie voor jonge mensen met socio-emotionele-, gedrags- en motorische stoornissen: 750 euro
- Den Babbelier (Lier), anderstaligen leren het Nederlands vlotter spreken door vrijblijvende gesprekken met Nederlandstalige vrijwilligers: 500 euro
- Huize Iris (Kontich), dag- en nachtopvang voor volwassenen met een verstandelijke beperking: 500 euro
- Poezewoef (Wilrijk), diereneigenaars in financiële moeilijkheden: 500 euro

In het totaal werd er € 4.750,00 aan bestedingsgeld voor deze goede doelen beschikbaar gesteld.
(MSL/foto’s Lions Lier)