Opnieuw naar de zaterdagmarkt vanaf 23 mei

 


Lier 20 mei 2020: Vanaf deze week zijn openbare markten terug toegelaten. De Nationale Veiligheidsraad zette daarvoor eerder het licht op groen. In Lier kan je vanaf 23 mei opnieuw elke week naar de zaterdagmarkt. Omdat we rekening dienen te houden met de opgelegde veiligheidsvoorschriften ziet de markt er voorlopig iets anders uit dan je vroeger gewoon was.

De veiligheidsvoorschriften vroegen om een aanpassing van het marktplan. Daarom vindt de markt niet plaats op de Grote Markt en omgeving maar, zoals tijdens de Novemberfoor, op en rond het Renaat Veremansplein. De verhuis gebeurde in overleg met de Lierse Marktvereniging.
De opstelling wordt beperkt tot 50 kramen, zijnde het maximaal aantal toegelaten kramen. Dat betekent dat uitsluitend marktkramers met een vast abonnement hun standplaats kunnen innemen. We voorzien ook voldoende ruimte tussen de kramen. Per 1,5 lopende meter kraam is maximum één klant toegelaten.

Flaneren op de markt is helaas nog niet mogelijk. Zo mag je geen voeding of drank ter plaatse nuttigen, moeten de afstandsregels gerespecteerd worden en kom je alleen naar de markt. Om iedereen de kans te geven te markten vragen we ook om het marktbezoek zo kort mogelijk te houden.

De toegang tot en het verlaten van de markt is mogelijk via vier in- en uitgangen. Deze bevinden zich aan beide zijden van de Anton Bergmannlaan, de Kruisbogenhofstraat en de Kantstraat. Ter plaatse zal het aantal bezoekers gemonitord worden om zo de veiligheid van iedereen op de markt te kunnen garanderen. Op de markt dien je als bezoeker het aangegeven parcours te volgen. Er geldt immers eenrichtingsverkeer.

Er wordt tussen 8 en 13 uur een toiletmogelijkheid voorzien in de gebouwen van Atheneum Lier, campus Anton Bergmann.
Aan de in- en uitgangen van de markt voorziet de stad ook handgel voor bezoekers.

Eerder werd ook al beslist dat de groentekramen terug kunnen keren naar het Paradeplein op drie vaste momenten, zijnde maandag-, woensdag- en vrijdagochtend. Vergunde ambulante verkopers mogen eveneens sinds vorige week reeds hun activiteiten terug opstarten. (MSL-Foto’s archief MSL-SDW)