Lier: 17 april 2021: In het natuurgebied het gebied gelegen tussen de Kleine Nete en de Nazarethdreef, tegenover het Spui, creëerde Natuurpunt afdeling De Wielewaal, een educatief wandelpad. Een wandelfolder met bijbehorend kaartje en educatieve uitleg over de deeltracé ’s is ter beschikking in de groene NP-brievenbus aan het startbord aan de Sionsbrug.

“Vertrekkende aan de wandel-fietsbrug aanlegde ter hoogte van de Sionsite kan iedereen vanuit het hartje van Lier binnen luttele minuten in onze natuuroase terecht. We planden dan ook onmiddellijk een educatief bewegwijzerd wandelpad doorheen het pasverworven natuurgebied zonder al te veel verstoring te veroorzaken.  Enkele voormalige poelen en slenken doorheen het gebied werden terug vrijgemaakt van begroeiing en gerenoveerd”, kondigt voorzitter Marc Vermylen aan.
“Ondertussen werden in functie van het wandelpad trapconstructies op de Netedijken aangelegd. Een knuppelpad doorheen de kern van het bosgedeelte werd geconstrueerd. Educatieve borden en bewegwijzering, rasters en poorten werden geplaatst. Langs deze wandeling kan je landschapsposten aantreffen. Dat zijn natuurgidsen die op een vaste plek extra uitleg zullen geven over bijvoorbeeld vogels, paddenstoelen, solitaire bijen, vleermuizen, planten en dergelijke”, verduidelijkt Vermylen verder.
Bij de voorstelling van het pad citeerde schepen en waarnemend burgemeester Rik Verwaest Felix Timmermans. “En overal daarrond liggen, langs 't oosten de dromende heide met donkere bossen, en langs ‘t zuiden de malse veldtapijten waar de Nethen's langs weerskanten blinkend doorheenschieten.” Verder dankte hij Natuurpunt voor het werk dat zij presteerden om dit prachtige wandelpad in te richten.
Vanaf zaterdag 17 april 2021 kan je het traject, gezien de coronamaatregelen, individueel vrij inwandelen. Natuurpunt dringt er bij de wandelaar op aan om het voorziene pad niet te verlaten, geen afval achter te laten en de aanwezige dieren niet te verstoren. Gezien het om een zo natuurlijk mogelijk pad gaat is deze wandeling niet geschikt voor rolstoelgebruikers. Voor hen is een alternatief pad mogelijk. (MSL/foto’s MSL)
www.natuurpuntdewielewaal.be