Minigolf Lier volledig gerenoveerd

Lier: 1 april 2021: Vanaf zaterdag 3 april kan iedereen terecht op de volledig gerenoveerde minigolf. Zowel jong en oud kan een balletje slaan op achttien kleurrijke en uitdagende golfbanen. De vernieuwde minigolf heeft een nieuwe veilige toegang en is toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Het stadsbestuur van Lier en de vzw Werkmmaat zorgden in de voorbije weken voor een volledige renovatie van de minigolf aan het stadspark en de sportvelden. De minigolf, bouwjaar 1980, heeft al een hele geschiedenis achter de rug. De medewerkers van de stad stonden jaar en dag in voor het onderhoud en uitbating. Sinds 2016 werd deze taak overgedragen aan de sociaal-economie onderneming vzw Werkmmaat. Sindsdien kan je terecht in het koffiehuisje in de speeltuin voor het afhalen van het materiaal.
Na al die jaren van speelplezier waren de golfterreinen aan vervanging toe. Door de hoogteverschillen, losliggende tegels en opstekende wortels was het terrein niet rolstoeltoegankelijk. Er was nood aan een veilige tweede ingang in de richting van de speeltuin. Verder waren grote delen van het gazon in slechte staat.

Op vraag van het Lierse stadsbestuur en vzw Werkmmaat tekende landschapsarchitect Jo Ampe (SpeelsR) een voorstel uit voor een grondige heraanleg van de minigolf.

Kostprijs van de totale heraanleg van de minigolf bedraagt 80.000 euro. De stad Lier en vzw Werkmmaat staan beiden in voor 50% van dit bedrag.
Vanaf zaterdag 3 april 2021 is iedereen welkom om de nieuwe golfbanen uit te testen. Omwille van de coronamaatregelen moet je vooraf reserveren. Dit kan vlot en online via www.minigolflier.be.

Openingsuren minigolf:
Woensdag van 13 tot 19 uur. Weekend en feestdagen van 11 tot 19 uur. Paas- en zomervakantie elke dag open van 11 tot 19 uur.
Reserveren buiten de openingsuren kan, rekening houdend met de coronamaatregelen, vanaf 10 personen via speleninlier@werkmmaat.be. Momenteel is dit dus niet mogelijk.
Tarieven -16 jaar: 2,50 euro – tarieven +16 jaar: 3 euro – tarief UiTPAS: 0,60 euro – tarief scholen: 1 euro. (MSL/foto’s MSL)