Westmalle Extra voortaan verkrijgbaar in drankenhandel

Westmalle, 16 maart 2021: Voortaan kan je naast Westmalle Dubbel en Trippel ook Westmalle Extra in de drankenhandel en in de horeca verkrijgen. Westmalle Extra is geen nieuw bier. Het is het bier dat sedert geruime tijd door de monniken en door hun gasten bij de maaltijd werd gedronken. Westmalle Extra is een goudblond bier met alcoholpercentage van 4,8%.
Sinds 1836 wordt in de Abdij van Onze-Lieve-Vrouw van het Heilig Hart in Westmalle bier gebrouwen.

“Westmalle Extra is een van de oudste bieren van onze Abdij, waarvan de traditie teruggaat tot in 1836. Dit bier was tot nog toe zeer beperkt verkrijgbaar aan de abdijpoort of in ‘Café Trappisten’, rechtover de abdij”, legt Broeder Benedikt uit. “De voorbije jaren stijgt de vraag naar bieren met een lager alcoholgehalte, en dus ook naar onze Extra. Daarom hebben wij beslist om de Westmalle Extra vanaf nu ook te koop aan te bieden via drankenhandels. Via die weg zal het bier ook zijn weg vinden naar cafés en restaurants. Op die manier wil onze Abdij de drankenhandelaren en de horeca-uitbaters die zwaar werden getroffen door de economische gevolgen van Covid19-pandemie, iets speciaals aanbieden wanneer ze hun deuren opnieuw kunnen openen.”

Philippe Van Assche, algemeen directeur van de brouwerij: “Jaarlijks produceren wij zo’n 130.000 hectoliter trappistenbier. Westmalle Extra werd gewoonlijk slechts twee keer per jaar gebrouwen. Vorig jaar was dat goed voor 440 hectoliter. De productie van onze Extra zal altijd zeer beperkt blijven om de productie van de Dubbel en Tripel niet in het gedrang te brengen.”

Samenstelling
 “Als ingrediënten voor dit goudblonde bier van hoge gisting gebruiken wij water, gemoute gerst en hopbellen. Aan het brouwsel wordt dezelfde gist toegevoegd als bij de Westmalle Dubbel en Tripel, maar de Extra heeft een veel lichter alcoholpercentage. Het is een "levend" bier, want het gist na in de fles. Het hoppige karakter zorgt voor een aangename, frisse en dorstlessende afdronk.”
(MSL/foto’s Abdij Westmalle)

Meer informatie: www.trappistwestmalle.be