Aanpassing mondmaskerplicht voor fietsers


 
Lier, 11 maart 2021: Het dragen van een mondmasker op de fiets is niet meer verplicht. Bij brildragers kan een mondmasker het gezichtsveld ongunstig beïnvloeden. Hierdoor kan de verkeersveiligheid in het gedrang komen

“Sinds 20 oktober 2020 is het dragen van een mondmasker verplicht in alle straten binnen de stadsvesten en dit elke dag tussen 8 en 18 uur, voor iedereen vanaf 12 jaar. Ook als fietser was je in deze omstandigheden verplicht om een mondmasker te dragen.
In de praktijk blijkt echter dat het dragen van een mondmasker op de fiets de zichtbaarheid kan verminderen bij brildragers, waardoor de verkeersveiligheid in het gedrang komt. Bovendien heeft iemand die actief fietst op de rijbaan geen nauwe contacten die de verspreiding van het virus kunnen bevorderen”, zegt waarnemend burgemeester Rik Verwaest.
 
Daarom besliste de burgemeester om deze mondmaskerplicht aan te passen. Wie fietst of met een ander voortbewegingstoestel (bv. elektronische step) deelneemt aan het verkeer op de rijbaan is vanaf nu niet meer verplicht om een mondmasker te dragen. Voor wie stilstaat of met de fiets aan de hand over het voetpad gaat, geldt die verplichting uiteraard nog wel. (MSL/foto’s MSL)
 
Meer info: https://www.lier.be/corona/gevolgen-voor-lier/mondmasker-verplicht-in-lierse-binnenstad