Liers Cultuurcentrum bestaat 25 jaar

Lier, 16 maart 2021: Het Liers Cultuurcentrum (LCC) viert zijn vijfentwintigste verjaardag. Dit zou normaal gepaard gaan met heel wat festiviteiten. Ook hier heeft corona er anders over beslist.

“Op 16 maart 1996 vond de eerste voorstelling plaats in CC De Mol. Het zou logisch geweest zijn dat we dit uitgebreid vierden met tal van topvoorstellingen op ons podium. Maar ook hier is corona de stok in het wiel. We gaan ons feestje echter niet laten vergallen! We stuurden een cameraman op pad en verzamelden reacties van verschillende medejarigen. Het resultaat kan je zien via de website van het LCC, zegt schepen Ludo Andries.
“De jongste medefeestvarkens kunnen zich uitleven met een speciaal voor de gelegenheid ontworpen kleurplaat (zie bijlage) mét wedstrijd! Op die manier kunnen we nu toch al een klein virtueel vreugdevuurtje doen branden in afwachting van the real stuff”, aldus Andries.

“Zodra die lastige stok uit ons wiel is, demarreren we met ons allen richting podium om terug samen te genieten van wat ons al 25 jaar warm houdt vanbinnen. We weten nog niet exact wanneer, maar ooit zijn we weer samen om te kijken, luisteren, lachen, napraten… Omdat we het nu moeten missen, beseffen we dan weer des te meer hoe speciaal het is wanneer het licht uit gaat voor een voorstelling. Hoe speciaal het is dat een woord, een noot, een beweging je raakt in het midden van je ziel. Hoe speciaal het is om samen te applaudisseren voor mensen die het beste van zichzelf gaven op het podium. Weldra komt dat terug! Terug peper en zout! Terug reliëf in de vlakte!”, voegt Els Verhaert, directeur van het LCC er nog aan toe. (MSL/foto’s MSL – LCC)

Meer info: https://www.lierscultuurcentrum.be/25-jaar