Natuurpunt afdeling De Wielewaal schenkt Winterlinde

Lier, 10 maart 2021: Naar aanleiding van de inwandeling van een nieuw educatief wandelpad ‘Nazareth-zuid’ schenkt Natuurpunt een boom aan de stad. Het gaat om een winterlinde (Tilia cordata) van 4 à 5 meter hoog. Het is een snelgroeiende boom die twintig tot vijfentwintig meter hoog kan worden.
De boom krijgt een plaatsje op de Davidsvest aan de linkerkant komende van de Antwerpse poort, iets voorbij de laatste huizen van de Rolwagenstraat.

“Als nieuwe schepen van Natuur en Milieu van onze stad heb ik vandaag het aangename voorrecht Natuurpunt afdeling De Wielewaal mede namens het stadsbestuur en onze inwoners te mogen danken voor de schenking van deze robuuste Winterlinde die we midden op de Davidsvest vest een voorname en geschikte plaats kunnen geven”, zegt Thierry Suetens, schepen van Natuur en Milieu.

“Natuurpunt-afdeling De Wielewaal nodigt iedereen uit om tijdens het weekend van 17 en 18 april het educatief wandelpad Nazareth-Zuid in te wandelen. De wandelroute start bij de fiets- en wandelbrug aan de Sionssite. Daar zal een wandelbrochure in een brievenbus beschikbaar zijn. Tijdens de wandeling zullen landschapsposten beschikbaar zijn. Het zijn Natuurpunt gidsen die ter plaatse de vragen van de wandelaar beantwoorden”, zegt Marc Vermylen voorzitter van De Wielewaal.
Marc Vermylen deelde in primeur mee dat er voor het vijftiende jaar op rij een slechtvalk aan het broeden was in de Sint Gummarustoren. In het nest liggen drie eieren.

Tot slot las Tom Mariën een gedicht voor dat hij schreef ter gelegenheid van de inwandeling van het nieuwe wandeltraject. Dit gedicht zal in cortenstaal gevisualiseerd worden langs het wandelpad.
(MSL/foto’s MSL)