Willy Sommers brengt de zon in hart van zorgcentra

Lier, 9 maart 2021: Met zijn show “Sommers of 96” liet Willy Sommers de zon schijnen in het hart van meer dan duizend WZC-bewoners. Willy bracht zijn concert met zijn band vanuit CC Vredeberg via een livestream naar meer dan tachtig woonzorg centra in Vlaanderen.

“Vandaag breng ik vooral een gedeelte uit mijn concert Sommers of 69 aangevuld met mijn bekendste nummers, zeven anjers zeven rozen, als een leeuw in een kooi, het water is veel te diep, laat de zon in je hart, die de mensen in de zorgcentra ook kunnen meezingen. Een show van 85 minuten. Het is voor mij ook de eerste maal in mijn leven dat ik zoiets doe”, zegt Willy Sommers voor zijn optreden.
“Het is van 15 juli 2020 geleden dat ik met mijn band op een podium stond. Dat is heel raar.
Ik ga mij inbeelden dat de ganse zaal vol zit en ik tegen het publiek praat alsof het publiek echt aanwezig is. Ik ga de mensen doen meezingen en bewegen.”

Cultuur naar de woonzorg centra
“Cultuurconnect is een organisatie die onderzoek doet naar de vooruitgang in de cultuursector. Ze zijn al een jaar of twee bezig met onderzoek naar livestreaming. Vanuit het Liers Cultuur Centrum (LCC) waren wij geïnteresseerd in livestream naar de mensen die minder mobiel zijn. Het project is in feite ontstaan voor corona. Wij wilden de klanten die niet tot bij ons kunnen komen op die manier een show aanbieden. Met corona is de interesse voor dit project gigantisch groter geworden. Wij zijn met zesentwintig steden en gemeenten en meer dan tachtig woonzorgcentra die vandaag het concert live gaan volgen. De bedoeling is ook om het zo interactief mogelijk te maken. De woonzorgcentra kunnen reageren via een groot scherm dat Willy ook kan lezen. Zo kan hij ook met zijn publiek in gesprek kunnen gaan”, legt An Sofie Geysemans van het Liers Cultuur Centrum uit.
 
Genieten in de woonzorgcentra
De bewoners van de woonzorgcentra genoten met volle teugen van de ganse show. Dat was te merken aan de live feedback tijden het concert. Ook de foto’s die het LCC ons bezorgde spreken voor zichzelf. Overal werd meegezongen en gezwaaid. Er werd zelfs gedanst en op sommige plaatsen zagen we zelfs een polonaise… (MSL/foto’s MSL-SDW-LCC en beelden van de livestream)