Raadslid Taelman (HVB) stuurt kat naar gemeenteraad

Lier, 2 maart 2021: Raadslid Taelman, Hart voor de Burger (HVB), zal uit onvrede met de gang van zaken, de gemeenteraad niet meer bijwonen. Taelman haalt verschillende punten aan waarmee hij zijn beslissing verklaart.
“Dat ik de gemeenteraad niet meer zal bijwonen wil niet zeggen dat ik stop met de politiek of dat er iets misloopt binnen mijn partij. Ik blijf nog altijd in de politiek en mijn partij zal zeker aan volgende gemeenteraadsverkiezingen deelnemen”, begint Marcel Taelman zijn betoog.

“Na meer dan vijftien jaar gemeenteraadslid is er nog altijd weinig verbetering vast te stellen.
 De agenda ven de gemeenteraad wordt 99% altijd goedgekeurd. Al de leden van de meerderheid moeten natuurlijk volgen. Zo wint de meerderheid natuurlijk altijd de stemming.
Als er iets gebracht wordt door de oppositie, wordt er nooit of zeldzaam rekening mee gehouden. Antwoorden worden er gegeven met een kronkel zodanig de Heren Schepenen nooit geen gelijk hoeven te geven. Achteraf voeren zij dikwijls wel uit wat er vroeger op de raad is gebracht door de oppositie, echt frustrerend.”
“Als je op de raad over een bepaald punt aan alle fracties vraagt wat ze erover denken doet niemand zijn mond open. Dus een debatje is ook niet mogelijk.”
“Ik denk dat het duidelijk is dat een gemeenteraadslid niet veel verandering kan brengen op deze bijeenkomsten. Als het geen nut heeft kan de stad mijn 200 euro per avond beter besteden en ik mijn tijd beter benutten en van die avonden beter genieten.”
“Toch wil ik duidelijk zijn dat onze partij springlevend is en verder werkt naar de volgende verkiezingen toe. Natuurlijk zal ik wel een oogje op de agenda gehouden van de komende gemeenteraden om als het nodig is toch te interpelleren.”

“Ik heb bij de gouverneur een klacht ingediend over hoe een gemeenteraadslid hier behandeld wordt”, besluit Taelman.  

Lucien Herijgers (N-VA): “Er wordt wel degelijk gedebatteerd op de gemeenteraad. “Het is nu een maal zo dat de meerderheid in een democratie de beslissingen neemt. Het kan wel frustrerend zijn voor iemand die alleen in de gemeenteraad zit.” (MSL/foto’s MSL)