Toeristisch infobord aan de passantenhaven

Lier, 25 februari 2021: Aan de Passantenhaven langs het Jaagpad aan het Netekanaal werd eerder deze week een nieuw toeristisch infobord geplaatst.

“Met dit grote infobord (2,70 x 1,20 m) aan de rand van de stad wil Visit Lier niet enkel de pleziervaart aantrekken, maar ook de vele fietsers en wandelaars die het Jaagpad nemen en zich misschien niet bewust zijn van de vele bezienswaardigheden amper 1 km verderop. Aan de hand van drie prachtige zichten van de Lierse binnenstad maken we de toevallige passant warm om naar het centrum te komen”, zegt schepen voor toerisme Rik Verwaest.

“Er werd eveneens geïnvesteerd in duidelijke bewegwijzering van de passantenhaven naar het stadscentrum en terug. Deze rustige route, die ook op een plannetje op het bord aangeduid is, brengt de bezoeker via de Netedijk en Molbrug naar het centrum.”

Schepen Rik Verwaest en Tina Marichal van Visit Lier mochten het infobord onthullen.

De passantenhaven in Lier werd in 2000 geopend in samenwerking met de Vlaamse Waterweg en de Vlaamse Pleziervaart Federatie.
Jaarlijks verwelkomt havenmeester Christel Dangez boottoeristen uit eigen land én uit onze buurlanden. Het aantal bootovernachtingen in 2020 bedroeg 807. (MSL/foto’s MSL)