Tentoonstelling MUZE in Galerij Artisjok in Lier

Lier, 18 februari 2021: In galerij Artisjok in de Rechtestraat 10 vond op vrijdag de vernissage van de tentoonstelling Muze plaats.
Paul Kenens toont een zestigtal realistische romantische olieverfschilderijen met soms een surrealistische inslag die hij de laatste vijf jaren creëerde.
Paul Kenens (75) is geboren in Brussel en was vroeger acteur en keramiek kunstenaar. Jaren geleden wisselde hij van discipline en begon zijn carrière als kunstschilder in zijn atelier in Wilrijk.

De mensen die Paul Kenens in zijn schilderijen afbeeldt zijn allemaal in zichzelf gekeerd, ze lijken zich af te sluiten van de buitenwereld. Hun voorkomen en het decor waarin ze figureren, vaak met surrealistische elementen, verwijzen naar hun binnenwereld, hun verbeelding, hun gemoedsgesteldheid. Soms spreken daaruit eenzaamheid en afzondering, soms bezinning, soms ook kwelling, soms gelatenheid, soms verwarring. Maar altijd en zonder uitzondering: diepgaande menselijkheid, verinnerlijking en kwetsbaarheid.
In meer recent werk, waarvoor hij de medewerking van een model inschakelde, vandaar de titel: MUZE – gaat hij meer realistisch en zelfs hyperrealistisch te werk, zo goed als fotografisch exact, met subtielere betekenislagen onder andere in surrealistisch aandoende accessoires en picturale verwijzingen, maar met nog meer uitgesproken zorg besteed aan de context van zijn figuren.

Verhuis
MUZE loopt op vrijdag 19, zaterdag 20 en zondag 21 februari 2021 in Galerij Artisjok in de Rechtestraat 10. Op donderdag 25 februari 2021 verhuist de tentoonstelling naar de nieuwe locatie van Artisjok op de Grote Markt 6 in Lier.
Dit wordt geen gewone verhuis maar wel een ludieke kunstprocessie.
Vanaf vrijdag 26 februari is de tentoonstelling MUZE opnieuw toegankelijk van 14 toto 18 uur. Ze loopt dan nog tot 4 april 2021. (MSL/affiche Artisjok)