Ne Jutteneer – feestbier 200 jaar Koningshooikt

Koningshooikt 30 januari 2021: Ter gelegenheid van de 200ste verjaardag van het dorp hernieuwt de Dorpsraad Koningshooikt vzw de bierbrouwerstraditie en stelt met trots haar Ne Jutteneer voor.

Voor de ontwikkeling van dit feestbier, werd een beroep gedaan op Bart Meulepas, eigenaar van de Lierse microbrouwerij De Meulekes en brouwmeester van brouwerij Het Anker te Mechelen. De ontwikkeling ervan verliep dus erg professioneel. Het resultaat mag er dan ook zijn.

Ne Jutteneer is een blonde tripel met een volle, moutige body en in de nasmaak een licht citrusaroma. Het is niet te zoet en ook niet overdreven bitter, het krijgt net genoeg hoppige pit mee. Kortom, een biertje dat naast heel wat topbieren moet kunnen staan omwille van zijn subtiel en tegelijk evenwichtig aroma- en smakenpalet. Er werd werkelijk tijd noch moeite gespaard om tot een fantastisch product te komen, getuige de goede, uitgebalanceerde smaak, het originele etiket met een knipoog naar de bijnaam van de Hooiktenaar, nl. varkenskop, en het aangepaste glas.

Vanaf nu kunnen geschenkverpakkingen van twee flesjes bier met glas – kostprijs 12 euro – telefonisch besteld worden via Dirk Frans (0478 93 88 06) en (Greet Callens 0477 28 75 12).
Wees er snel bij, want de oplage is beperkt, dus op is op. (MSL/foto dorpsraad Koninghooikt)