Online kooklessen met Lierse chefs

Lier, 29 januari 2021: JCI Lier start met het initiatief “Keukenlokaal”. Het is een gloednieuwe onlineschool waar je elke maand, samen met een Lierse chef, gerechten leert klaarmaken in een reeks video's. Een digitaal klaslokaal, altijd en overal beschikbaar. Een initiatief dat de gesloten Lierse horeca wil steunen: "Omdat wij onze favoriete chefs missen en zij ons."

"Als wij niet op restaurant mogen, dan brengen wij de Lierse horeca naar jou", zeggen Wim Luyten (34) en Jonas Van Reeth (29) van JCI Lier, de vereniging achter Keukenlokaal. "Me t té vette videocontent van onze productie- en videocrew ‘Moments in Motion’ brengen wij onze chefs bijna letterlijk tot bij jou in de huiskamer. Beter dan Dagelijkse Kost? Wij vinden van wel!" Elke maand verrassen we met nieuwe video's van telkens een andere Lierse chefs. Zo leer je thuis een aantal gerechten maken.

Digitaal klaslokaal
Geen écht klaslokaal, maar wel een digitale school waar we lokale Lierse horecazaken in de spotlight zetten. Mee roeren in de potten van jouw favoriete Lierse chef? Dat kan vanaf februari. Lekker coronaproof vanuit je eigen keuken.
"Starten doen we met chef Nils Proost van Petit Cuistot die voor ons een Valentijns menu maakt", zegt Kirsten Mertes (34) van team Keukenlokaal. "Volg de kooklessen op jouw eigen tempo en herbekijk alle video’s waar en wanneer het jou uitkomt. Lees de recepten er rustig op na en word een masterchef aan je eigen fornuis."

Valentijns menu
Nils Proost van Petit Cuistot mag de kop afbijten. Hij laat ons al even in zijn Valentijns menu kijken.
“Ons Valentijnsmenu bestaat uit drie gerechtjes. Een dip met zoete aardappel en geitenkaas. Dan nog een heel gemakkelijke snack. Het zijn zelfgemaakte chips van aardpeer en pastinaak. Het hoofdgerecht is een soort van oosterse waterzooi met skrei met een beetje korreander chili, gember en look.”

Vegetarisch
“Vermits ik heel seizoensgebonden werk zal ik met groenten van dat moment werken. Een derde van mijn gerechten is vegetarisch. Ik denk dat ik een menu ga brengen dat volledig vegetarisch is. Er zijn op het ogenblik toch veel mensen die graag groenten en varianten van groenten eten”, zegt Anja Vlaeymans van bistro ‘Het Looks’. Haar video is voor de maand mei.

Deelnemende Lierse chefs
De deelnemers zijn stuk voor stuk lokale horecatoppers waaronder Nils Proost van Petit Cuistot, Joris Duys van Stadsbistro Salto!, Anja Vlaeymans van bistro Het Looks, Sander De Swert en Kristof Van Humskerken van Bar 't Kafaat, Kim Truyens van restaurant De Poorten en Ilse Bilsen, Louise-Marie Van Roy en Taehoon Brems van Bar Vest.

“We hopen dat de Lierenaar net zo enthousiast is als wij en massaal meedoet. Elke maand sluit Keukenlokaal af met een Facebookvideo event: een live kookdemonstratie en een vragenrondje met de chef van die maand. Vragen? Stel ze live aan onze chefs. Je kan deze video levenslang herbekijken”, besluit Kirsten Mertes.

Lid worden van Keukenlokaal
Voor slechts twee euro per maand kan je lid worden van Keukenlokaal. Je kiest zelf of je één of meerdere maanden meedoet. Het project loopt alvast tot de zomer. Een kaartje kopen doe je via de webshop: www.keukenlokaal.be (MSL/foto’s MSL)