1.500kg vis voor Fort van Koningshooikt

Koningshooikt, 26 januari 2021: Op het Fort van Koningshooikt, gelegen aan de Donderheide, werden deze morgen 1.500kg voorn uitgezet. In tegenstelling met het Fort van Lier mag je hier nog altijd vissen.

“Elk jaar zetten wij hier 1.500kg vis uit. Wij kopen die telkens bij dezelfde firma uit Nederland. Vorig jaar was het brasem, nu is het voorn geworden. Wij doen dit om de natuurlijke vissterfte te compenseren. Ook roofvissen zoals snoek en sommige vogels lusten al wel eens een visje. Er is wel een natuurlijke kweek maar die is onvoldoende”, zegt eigenaar Isidoor van Leuven.
“Wij hebben hier nog heel wat vissers. Dit jaar heeft het redelijk geweest. Gezien Corona waren er geen wedstrijden. Veel sportvissers kwamen naar hier. We zien terug jonge vissers die vooral kwamen voor de grote karpers die hier zitten. Buiten de voorn zitten hier ook nog brasem, karper, lauw, snoek en paling. Behalve de paling mag je geen enkele vis mee naar huis nemen.”

Nachtvissen
“Wij richten ook nachtvissen in. Daar is vrij veel belangstelling voor daar sommige vissen gemakkelijker ‘s nachts kunnen gevangen worden”, voegt Isidoor er nog aan toe.

Viskaart
Voor 150 euro kan je een visverlof voor één jaar kopen. Een dagkaart kost 8 euro. Je kan zelfs, mits een jaarlijkse vergoeding, een kleine vischalet op de oever plaatsen. (MSL/foto’s MSL)