Lierenaars wuiven samen 2020 uit

Lier, 29 december 2020: Op 31 december 2020 wuiven de Lierenaars allen samen om 20.20uur 2020 uit. Wel te verstaan ieder voor zijn eigen deur.

“Op oudejaarsavond 31 december om 20.20 uur zullen alle klokken gedurende 5 minuten luiden als teken van verbondenheid. Zo creëren we op oudejaarsavond klokslag 20.20 uur een moment waarop we ondanks de omstandigheden samen het glas kunnen heffen op de volgehouden moed, inspanningen en op de toekomst”, zegt burgemeester Frank Boogaerts.

De actie is een initiatief van Verb(l)ind, een vzw die zich engageert tot verbindende initiatieven. De stad Lier ondersteunt deze warme actie graag mee. Zo kunnen we samen op dit gedeelde moment met alle Lierenaars en Hooiktenaars op de laatste avond van 2020, en op een veilige manier, ons met elkaar verbonden voelen ondanks de omstandigheden.

Praktisch
Vul op oudejaarsavond 31 december 2020 tegen 20.20 uur een glas, halfvol of vol. Open je voordeur, (zet je glas even opzij) en klap samen met de klokken. Voor wie dit al zo lang volhoudt, voor wie moed nodig heeft, voor de mensen, je buren, je liefsten, jezelf. Laat van je horen, want we zijn misschien niet samen, maar we zijn er wel. Neem dan je glas weer vast en hef het op elkaar en de toekomst.
Drempel: Er is geen drempel, alleen die van je eigen voordeur. Geen online aanmelding dus, gewoon doen, er zijn.

Nieuwjaarstoespraak van de burgemeester

Dit jaar kan je de digitale nieuwjaarstoespraak bekijken op onderstaande link: https://www.lier.be/Homepage/Nieuwjaarswensen_burgemeester_Frank_Boogaerts

(MSL/foto’s MSL)