Neos Lier schenkt 1.000 euro aan gezinsvervangend tehuis Beukenhof

Lier, 18 december 2020: De Lierse afdeling van Neos, het Netwerk van ondernemende senioren, schenkt duizend euro aan Beukenhof Jeugdhulp Don Bosco Lier. Maria Apers, voorzitster van Neos Lier, overhandigde de cheque aan Evi Haepers, hoofdbegeleidster van Beukenhof.

“Onze club, Neos Lier, zette in het kader van de actie ‘Neos met een hart’ een spaarpotactie op voor een goed doel. Eensgezind werd er gekozen voor: "Beukenhof Jeugdhulp Don Bosco" te Lier. Dit is een gezinsvervangend tehuis dat kinderen en jongeren begeleidt die zich in een moeilijke gezinssituatie bevinden. Hier kunnen maximum 10 kinderen tussen 3 en 18 jaar verblijven”, zegt Maria Apers..

“Dergelijke giften zijn altijd leuk om te krijgen. Zeker nu we sinds 2010 geen indexaanpassing meer krijgen van onze Vlaamse subsidie. Dergelijke steun gebruiken wij voor nieuwe investeringen zoals spelgrief, computers en laptops”, zegt directeur Luc De Win.

Directeur De Win benadrukte dat het Beukenhof een gezinsvervangende instelling is waar kinderen terecht komen die zich in een moeilijke gezinssituatie bevinden. Ze worden soms door de jeugdrechter geplaatst maar hebben absoluut geen criminele feiten gepleegd.” (MSL/foto’s MSL)