Warme miniconcertjes in Heilig Hartziekenhuis

Lier, 18 december 2020: “Tijdens deze donkerste dagen van het jaar, waarin bovendien onze patiënten voorlopig nog geen bezoek kunnen krijgen, organiseren we een aantal “warme miniconcertjes” op diverse afdelingen binnen het ziekenhuis”, zegt Barbara Kempeneers van het ziekenhuis.
Deze namiddag speelde het gitaar gelegenheidsduo Filip Van Laer en Stefan Wellens eerst in de inkomhal en daarna op een verblijfsafdeling.

Zowel muzikale collega’s als professionele muzikanten komen langs om een half uur (of langer) muziek te brengen op onze verblijfsafdelingen en ook in de inkomhal. Patiënten kunnen dan coronaproof genieten van diverse muzieksoorten.
Zo traden reeds Filip Van Laer en Christine Carré van Blisscraft op in de inkomhal en de revalidatieafdeling. Zo traden ook Nathalie Van den Meutter en Luc Cantens op als LUNA. Ook Karen Peeters van de Lierse muziekacademie speelde samen met haar trio.

Op die manier hopen we wat extra warmte te brengen voor onze patiënten die hier vaak wat langer verblijven en al een aantal weken geen fysiek bezoek kunnen ontvangen. Ook voor de collega’s zijn er enkele concertjes als dank voor hun eindeloze inzet tijdens dit speciale coronajaar.
De concertjes lopen nog door tot zeker volgende week. (MSL/foto’s MSL)