Stad voorziet alternatief voor nieuwjaars- en driekoningenzingen

Lier, Koningshooikt - 17 december 2020: Ook in Lier en Koningshooikt is het een traditie om jaarlijks op 31 december te gaan zingen in de buurt of wijk. Talloze kinderen trekken de straten op om buren en vrienden op te vrolijken met een nieuwjaarkezoete, in ruil voor een snoepje of centje. Ook rond 6 januari trekken heel wat kinderen er verkleed op uit om Driekoningen te zingen.

Helaas is dat dit jaar niet toegestaan. Als gevolg van een beslissing van de gouverneur van de provincie Antwerpen van 15 december 2020 is het zingen ter gelegenheid van Nieuwjaar en Driekoningen en het overbrengen van wensen en/of het aanbieden en in ontvangst nemen van traktaties ter gelegenheid daarvan helemaal verboden.

“Samen met Kempens Karakter voorziet de stad een alternatief. Op www.lier.be vind je een affiche die je kan voorzien van een wens en tekening. Hang deze affiche voor je raam om elkaar op die manier te steunen in deze dagen”, zegt schepen Rik Verwaest.

Virtueel en digitaal nieuwjaar zingen
“Het zingen zelf, dat doen we dit jaar digitaal en virtueel! Je wordt er zelfs voor beloond!
-              Film jouw mooiste, leukste, liefste nieuwjaars- en/of driekoningenlied.
-              Post het op sociale media met de #coronazingen2020 en tag Jeugdcentrum Moevement.
-              Stuur de link naar het filmpje naar zingen@lier.be met jouw adresgegevens erbij.
Alle deelnemers krijgen in de loop van januari een heerlijk zoete attentie aan huis geleverd!”, verduidelijken burgemeester Frank Boogaerts en schepen Rik Verwaest. (MSL/foto’s archief MSL)