Walter Grootaers neemt afscheid van lokale politiek

Lier, 14 december 2020: Tijdens de ‘on-line’ gemeenteraad nam Walter Grootaers (65), na een politieke carrière van zesentwintig jaar, afscheid van de Lierse politiek. Hij gaf zijn schepenambt door aan zijn partij genoot Thierry Seutens. Tijdens een afscheidsmoment loofden alle fractieleiders de uittreden schepen in meer dan positieve bewoording. Burgemeester Frank Boogaerts gaf nog een kort overzicht van de politie loopbaan van de opper Kreuner.
Nadien legde Thierry Seutens, na enige technische problemen, via de digitale gemeenteraad de eed af. De vrijgekomen plaats in de gemeenteraad wordt ingenomen door Christel van den Plas (OpenVLD).

Walter Grootaers stapte in 1994 in de lokale Lierse politiek voor het toenmalige Lier Meer Mogelijkheden (LMM), dat in 2000 een kartel vormde met VLD. In 2006 maakte Walter de overstap naar VLD. Hij was al die jaren gemeenteraadslid. Van 2001 tot 2006 en van 2013 tot nu schepen, met uiteenlopende bevoegdheden zoals sport, toerisme, feestelijkheden, stadsontwikkeling en milieu.

Thierry Seutens neemt de fakkel over vanaf 1 januari 2021. Na zijn eedaflegging, met heel wat digitale problemen, zei de nieuwbakken schepen het volgende: “Ik zal de inwoners van Lier en Koningshooikt behandelen als mijn klanten. Ik wil zo veel mogelijk beschikbaar en bereikbaar zijn voor alle mensen.” (MSL/foto’s archief MSL)