Handelaars kregen ‘Koop lokaal’-citaten op etalage

Lier, 8 december 2020: Maureen Wattenbergh, een van de zes kunstenaars die werden aangesproken om de etalages in de binnenstad op te vrolijken, beschilderde vandaag als laatste de etalage van Jess Fashionstore.

Samen met de handelaars, enkele Lierse artiesten en De Moeve vzw toverde de stad de etalages in de winkelstraten om met warme, grappige en vreugde – en hoopvolle boodschappen. Met een mix van verschillende, ook Engelstalige, citaten zoals “Thing big, shop local” of “You can’t buy happiness, but you can buy local. And that’s kind of the same” willen we wandelaars op een ludieke manier inspireren en aanmoedigen om lokaal te winkelen bij handelaars van bij ons. Bij elk opschrift verwijzen we naar www.shoppeninlier.be waar je een mooi aanbod van Lierse webshops en takeaway-initiatieven terugvindt. Ook online kan je immers lokaal én Liers kopen. Wist je trouwens dat de stad, in samenwerking met Werkmmaat vzw, als bijkomende steunmaatregel voor de Lierse handelaars fietskoeriers aanbiedt? Vraag ernaar bij je handelaar en laat je online bestelling gewoon door de fietskoerier aan huis leveren. De fietskoeriers leveren in Lier en Koningshooikt.

Na een oproep via de nieuwsbrief kregen handelaars de kans zich volledig gratis in te schrijven, de stad nam de kosten op zich. Zes jonge Lierse artiesten, letterkunstenaars, gingen hierop aan de slag met het plaatsen van de bemoedigende boodschappen of grappige opschriften op verschillende etalages. Het gaat om volgende Lierse artiesten: Maureen Wattenbergh, Kato Janssens, Dafne Janssens, Lisa Dyckmans, Cato Duys en Geertrui Storms. In totaal gaat het om 35 etalages verspreid over de Lierse binnenstad. (MSL/foto’s MSL)