Lier heeft “Een lichtje voor jou”

Lier, 4 december 2020: Net zoals andere jaren zorgt de stad rond deze tijd van het jaar voor extra veel gezelligheid in Lier en Koningshooikt. “Dat het dit jaar wellicht een kerst en nieuw wordt zoals we er nog nooit een kenden en hopelijk nooit nog zullen kennen, zal ons niet tegenhouden om meer warmte voor elkaar te creëren. We doopten ‘Kerst in Lier’ om tot ‘Een lichtje voor jou’. Zo wil de stad – ondanks het uitblijven van de gewoonlijke kerst- en eindejaar activiteiten – initiatieven om meer licht en warmte te creëren mee ondersteunen”, zegt burgemeester Frank Boogaerts.

Hier en daar zag je al extra lichtjes schitteren, aan gebouwen, bruggen, etalages van winkeliers, … maar vooral ook achter de ramen of aan gevels van huizen. Heel wat straten engageerden zich samen om voor meer licht en gezelligheid te zorgen dichtbij huis.

“De kerstverlichting steekt dit jaar in een nieuw jasje. Naast het stadhuis waar het belfort een verlichte schapenkop kreeg, krijgt ook de Gevangenepoort sfeervolle verlichting. Als blikvanger op de Grote Markt en op het Koningsplein komt nog een sprookjesachtig verlichte boog/prieeltje om de pleinen een extra warme sfeer te geven. De kerstverlichting boven de winkelstraten werd ter gelegenheid van Local Friday en online lokaal kopen vrijdag 27 november al ontstoken. De overige kerstverlichting in Lier en Koningshooikt volgt op 4 december 2020”, voegt schepen Rik Verwaest eraan toe.

Een lichtje voor jou - doe mee, zorg voor licht, zorg voor elkaar!
“Doe jij ook mee? Steek een lichtje aan, als teken van hoop en verbondenheid en creëer zo mee overal extra warmte en gezelligheid tijdens de donkere wintermaanden. Op www.lier.be vind je de ‘een lichtje voor jou’-poster. Je kan de poster printen, voor je raam hangen en zo mee deze warme boodschap voor alle Lierenaars en Hooiktenaars uitdragen. Leuk voor de kindjes of andere creatievelingen: je vindt er ook een kleurplaat-versie van de poster!

Combineer de ‘een lichtje voor jou’-poster met een lampje achter je raam, een kerstslinger, een glimmende kerstman in de voortuin/op je terras, of een Warmste Week-vlammetje, …! Toon jouw lichtje. En deel een foto van je lichtje op Instagram en/of facebook met #instadlier en #eenlichtjevoorjou. Zo zet je Lier ook online in ’t licht.

Als extraatje krijg je bij de Peperbus kort die volgende week in de brievenbus valt een uitdrukkaart met kerstfiguurtjes. Maak er een winters tafereeltje mee om je kast of tafel op te fleuren, of zet het – samen met een lichtje – voor je raam. De enveloppe kan je gebruiken als achtergrond. Kleef het op een stuk karton of op de binnenzijde van een schoendoos. Een Lierse versie van het traditionele kerststalletje voor wie wil”, aldus schepen Verwaest.

Acht kleine virtuele kerstcadeautjes
“Als heel speciaal lichtje voor jou, zorgt het Liers cultuurcentrum tijdens de maand december voor een warme gloed in jouw woonkamer. Je hoeft ons hierbij niet af te vinken als knuffelvriend want de kerstsfeer die we tot bij jou brengen is virtueel en veilig maar toch voelbaar. Voor je aan de kerstdis begint, serveren we vanaf 7 december acht verschillende kerststerren die je op geheel eigen wijze doorheen de donkere dagen zullen fonkelen. Acht artiesten presenteren acht kleine kerstcadeautjes die je één voor één mag openen! Voel je al een warme gloed vanbinnen? #eenlichtjevoorjou”, zegt schepen Ivo Andries.

Gedurende de maand december zal er op acht opeenvolgende data telkens een aflevering/filmpje verschijnen op www.kerstinlier.be en op de verschillende facebookpagina’s van de stad. (MSL/foto’s MSL-SDW)