Gebruik je Koop lokaal-centrumbon nog deze maand
 
Lier, 3 december 2020: Bij de eerste federale coronamaatregelen besliste het stadsbestuur om een reeks steunmaatregelen te voorzien voor zijn inwoners, verenigingen, handelaars en bedrijven. Zo zat er bij elk aanslagbiljet van de algemene gemeentebelasting een Koop lokaal-centrumbon van 25 euro voor gezinnen of één van 10 euro voor alleenwonenden. Inwoners (op 1 januari 2020 in Lier of Koninghooikt wonend), kregen het aanslagbiljet van de algemene gemeentebelasting met centrumbon in juni 2020 in de brievenbus.
 
“Deze Koop lokaal-centrumbon is nog geldig tot en met 31 december 2020. Je kan ermee terecht bij meer dan 170 Lierse handelaars. Van winkel, horecazaak tot supermarkt en marktkraam. Je vindt ze allemaal op www.shoppeninlier.be”, zegt schepen voor lokale economie Rik Verwaest.
 
“Sinds 1 december zijn de winkels onder strikte voorwaarden ook fysiek opnieuw open. Spendeer je bon dus deze maand nog bij één van de vele Lierse handelaars. Hou je daarbij zeker aan de veiligheidsmaatregelen en vermijd samenscholingen. Funshoppen is voorlopig nog niet aan de orde. Wil je je bon liever gebruiken bij een online aankoop via een webshop? Dat kan! Heel wat winkels aanvaarden de bon immers ook wanneer je bij hen online koopt en afhaalt. Check dit vooraf even bij je handelaar. Ook heel wat horecazaken die takeaway aanbieden aanvaarden de centrumbon. Je vindt ze op www.shoppeninlier.be! Wist je trouwens dat de stad, in samenwerking met Werkmmaat vzw, als bijkomende steunmaatregel voor de Lierse handelaars fietskoeriers aanbiedt? Vraag ernaar bij je handelaar en laat je online bestelling gewoon door de fietskoerier aan huis leveren! De fietskoeriers leveren in Lier én Koningshooikt”, benadrukt burgemeester Frank Boogaerts.

Schenk je de Koop lokaal-centrumbon liever weg aan iemand die het minder breed heeft? Dat kan natuurlijk ook. We zetten hiervoor graag een Liers goed doel in de kijker, in de strijd tegen kinderarmoede in Lier: de Ruilwinkel is een vrijwilligersinitiatief in de schoot van het Huis van het Kind. Met de bonnen kopen ze school- en vrijetijdsartikelen voor kinderen in armoede. Draag je dit initiatief een warm hart toe? Vul het online formulier in en schenk je bon aan de Ruilwinkel. Zo kunnen we met jouw gegevens van op afstand de centrumbon ontwaarden. Je kan je centrumbon ook in de brievenbus komen steken: Stad en OCMW Lier, Paradeplein 2 bus 1, 2500 Lier. (MSL/foto archief MSL)