Skatetoestel in Koningshooikt


 
Koningshooikt, 2 juli 2021: De stad liet een klein skate toestel, een half pipe, plaatsen op het speelplein aan de Herenbaslaan. Dit toestel kwam er op vraag van Veerkrachtige Dorpen, ouders en jonge skaters.

“We kregen van veerkrachtige dorpen, van ouders en van skaters zelf of de mogelijkheid niet bestond om in Koningshooit een skate mogelijkheid te voorzien. Een echt groot skatepark behoorde niet tot de mogelijkheden. Na de renovatie van het skatepark in Lier was er een half pipe minder attractief voor de ervaren scater. We zijn op zoek gegaan naar een geschikte plaats om dit toestel te installeren. De stadsdiensten hebben het bestaande toestel opgeknapt en hier geplaatst. Dit toestel is perfect om te leren skaten. Het doelpubliek zijn dan ook kinderen die willen leren skaten, niet de ervaren skater. Echt veel overlast verwachten we niet”, zegt Rik Verwaest, schepen voor jeugd. “Na tien uur mag je hier immers niet meer komen spelen”, voegt schepen Annemie Gooris eraan toe.
“Na de zomer gaan we evalueren wat dit verandert aan het DNA van dit speelpleintje”, besluit schepen Rik Verwaest. (MSL/foto’s MSL)