Zomerzoektocht en vernieuwd Wandelgebied Pallieterland

Lier, 2 juli 2021: Schepen voor toerisme Rik Verwaest opende samen met gedeputeerde voor en recreatie het vernieuwde “Wandelgebied Pallieterland” dat zich uitstrekt over de gemeenten Lier, Berlaar, Nijlen, Heist-op-den-Berg en Putte.  Ook schepen Katleen Vantygen van Heist op den Berg en schepen Stefan Lambrechts van Berlaar waren aanwezig bij de opening.

“Corona heeft ons allemaal een beetje meer doen genieten van wat allemaal te zien is in de buurt. Corona heeft ons terug leren wandelen en fietsen. De vraag om dicht bij huis te kunnen wandelen en fietsen is enorm gestegen. Deze regio heeft enorm veel te bieden. Daarom hebben wij deze nieuwe wandelkaart samengesteld”, zegt gedeputeerde Jan de Haes.
“Provincie Antwerpen zet sterk in op Regionale Landschappen. Zij werken onder meer rond natuur, erfgoed en streekidentiteit. En hoe beter dat te beleven, dan al wandelend of op je fiets? Daarom bracht Regionaal Landschap Rivierenland deze gemeentebesturen en tal van partnerorganisaties samen, om zo 33 gevarieerde wandellussen te realiseren. Met afstanden tussen 3,5 en 13 kilometer, waarvan er sommige geschikt zijn voor rolstoelen en kinderwagens. Op het terrein staat de signalisatie op punt, maar ook de wandelkaart werd aangepakt. Ook is er nu van elke wandellus een gratis fiche met toeristische informatie en een gps-bestand.”

Wolvenpad
“Wij stellen vandaag ook een nieuwe wandellus voor namelijk het Wolvenpad. Het pad loopt langs de Wolfslei de plaats waar willicht de laatste wolf in Lier werd gedood en waar misschien louter toevallig vorig jaar de eerste wolf terug in Lier is opgedoken. Stad Lier biedt zestien lussen aan op de kaart Wandelgebied Pallieterland. Je kan onze mooie stad dus vanuit elke hoek verkennen. Ook gemeenten Berlaar, Nijlen, Heist-op-den-Berg en Putte bieden gevarieerde en knappe wandelingen aan.”

Zomerzoektocht
“Aan elke wandellus is een kokertje verstopt, met daarin een waardebon. Wie dat vindt, krijgt een leuke verrassing thuis bezorgd. Redenen genoeg dus om in Wandelgebied Pallieterland de sappige weiden, eeuwenoude hoeves, donkere bossen, massieve forten en kapelletjes te gaan ontdekken”,
Besluit schepen Rik Verwaest. (MSL/foto’s MSL)

Meer informatie: www.rlrl.be/pallieterland