ENTREPRENEUR!™ zet Lierse B2B-ondernemers in de kijker

Lier, 28 juni 2021: Einde maart kondigden vijf eerstejaarsstudenten ‘Internationaal Ondernemen’ aan de Karel de Grote Hogeschool te Antwerpen de geboorte van ‘ENTREPRENEUR!’ aan, een bordspel dat de studenten ontwierpen om onze Lierse B2B bedrijven in de kijker te zetten voor het ruime publiek. 

Vandaag stellen Ward Van den Broeck uit Lier, Warre Bogaerts uit Loenhout (Wuustwezel), Celestine Kiala uit Edegem, Donjeta Cakutaj uit Wilrijk en Yenthe Vanden Block uit Haacht Entrepreneur! voor.

“VLAJO gaf ons de kans om voor het vak SBP, Small Business project, een kleine onderneming op te starten. Tegelijkertijd kregen we vanuit JOL, Jeugdig Ondernemerschap Lier (een initiatief van Lier4Business, in samenwerking met alle Lierse scholen, Jeugdhuis De Moeve en de Stad Lier) de vraag om een tool te ontwikkelen dat een kruispunt zou betekenen waar jongeren en bedrijven elkaar ontmoeten. We spraken ons ondernemers-DNA aan”, vertelt Ward Van den Broeck, zelf geboren en getogen Lierenaar en telg uit een ondernemersgezin, “We stelden ons daarbij de vraag hoe we onze lokale B2B- bedrijven permanent méér visibiliteit zouden kunnen geven bij zowel jongeren, de lokale bevolking, potentiële klanten & leveranciers, personeel, zakelijk toerisme, etc.
In tijde van Corona vallen gezelschapspelen weer in de smaak en worden verborgen ‘lokale’ pareltjes van bedrijven vaak (her)ontdekt.”

Het spel kan gespeeld worden door minimum twee en maximum zes deelnemers. Door informatie te verzamelen van bedrijfsfiches die worden voorgelezen kan je, wanneer je een vraag wordt gesteld in de loop van het spel, een bedrijf krijgen. Heb je de informatie niet kan je die kopen bij een medespeler. De bedoeling is om zes bedrijven te verzamelen. Je dient ook nog minimum je startkapitaal, dat je krijgt bij het begin van het spel, te hebben.

Er stapten drieënveertig Lierse ondernemingen in dit unieke bordspel. Het geproduceerd in een oplage van 400 stuks. Driehonderddertig zijn reeds verkocht. Het bordspel kost slechts vijfenveertig euro en is te bestellen via de website: https://buga.squarespace.com/bestel of via vandenbroeck.ward@outlook.com

Twintig procent van de winst van dit project wordt geschonken aan een Goed Doel.
Als ‘Internationale Ondernemers in spe’ werd er bewust gekozen voor een Goed Doel dat internationaal actief is met zorg voor jongeren, namelijk Vzw Akouyo. Het is een ontwikkelingsorganisatie die werkt aan een betere toekomst voor (wees)kinderen in Togo. (MSL/foto’s MSL)