Nieuwe padelvelden en petanquebanen voor Tennis Club ‘t Spui

Lier, 27 juni 2021: Bij haar tiende verjaardag opende Tennis Club ’t Spui twee nieuwe padelvelden en vier nieuwe petanquebanen. Aan deze uitbreiding hangt een prijskaartje van 250.000 euro.
Tennisclub ’t Spui is ontstaan door het samengaan van de tennisclubs van Lyra en Lierse. Op zondag 19 juni 2011 werden vier nieuwe tennisvelden en het clubhuis officieel in gebruik genomen.

“Exact 10 jaar en één week geleden stonden de zes stichtende bestuurders, hier ook bij de opening van onze vier tennisbanen, toen nog met wat twijfels in het achterhoofd. Gingen we aan de noodzakelijke 250 leden geraken? Vandaag 10 jaar en één week later, hebben we meer dan 650 leden en daarenboven vieren wij de opening van twee padelvelden en vier petanquebanen in de eerste fase van onze enige mogelijke uitbreiding. Het ligt in onze bedoeling om de uitbreiding in 2022 te voltooien: ofwel met een vijfde tennisbaan ofwel met een mogelijke andere sportinvulling.
Hierover wordt beslist voor het einde van dit jaar”, zegt Johan De Koninck, medeoprichter en voorzitter Raad van Bestuur van TC 't Spui vzw.

Debby Callaert, voorzitter van het dagelijks bestuur stelt dat de club een goed nabuurschap nastreeft. Ze benadrukt dat er na 22.30 uur geen padel meer zal worden gespeelt om geen geluidsoverlast te veroorzaken voor de beurt. “Als jeugdverantwoordelijke ben ik bovendien verheugd dat de 180 jeugdleden naast de succesvolle tenniskampen nu ook padelstages kunnen volgen aan zeer gunstige voorwaarden.”

Schepen voor sport Ivo Andries gaf een kort overzicht van het ontstaan van het populaire padel.

Tot slot mochten burgemeester Frank Boogaerts samen met Debby Callaert de terreinen officieel openen.  (MSL/foto’s MSL-SDW)