Lier zet zich in beweging tegen Parkinson op 11 september 2021

Lier, 22 juni 2021: Op zaterdag 11 september wordt voor de derde keer 'Parkinson of a bitch' georganiseerd. Een fiets -en wandelevenement dat fondsen wil inzamelen voor het Parkinson onderzoek van de Universiteit Antwerpen en voor de praktische ondersteuning van parkinsonpatiënt en Lierenaar Maarten Renders.

"Onze goede vriend Maarten 'de Mettes' Renders kampt al sinds zijn 29ste met deze vreselijke ziekte" vertelt initiatiefnemer Tom Claes. "Om hem en alle Parkinsonpatiënten een hart onder de riem te steken organiseren we deze 'Parkinson of a bitch'. Een gezellige en sportieve familiedag waarop we ons met zijn allen in beweging zetten tegen de bitch die parkinson toch wel is."

"Vorig jaar viel de editie helaas in het coronawater, maar we hopen terug aan te knopen met het succes van onze eerste twee edities, die telkens meer dan 800 mensen op de been brachten" vult Thomas Renders aan. "Met de hulp van onze vele vrijwilligers en gulle sponsors willen we zo opnieuw een hoop centen voor het goede doel bijeen brengen."
Dat het een speciale editie wordt beseft ook medeorganisator Klaas Jochems. “Na al de corona-ellende hebben we er bijzonder veel zin in en de mensen hopelijk ook. Aangezien alles in openlucht doorgaat en we meer dan voldoende ruimte hebben aan de Scoutslokalen in de Marnixdreef zal geen delta-variant ons kunnen tegenhouden!"

Verschillende routes
"We voorzien bewegwijzerde fietsroutes van 16,26, 47, 66 en 91 km, waar je best op voorhand voor inschrijft" vervolgt parcoursverantwoordelijke Tom Gullentops. "De wandelroutes zijn 5 en 12 km lang. Zowel doorwinterde wielertoeristen als families met kinderen komen dus aan hun trekken. Deelnemers mogen starten tussen 8 en 14u, en er is randanimatie voor de kinderen. Wie het sporten liever overslaat en ineens aan de hapjes en de drankjes wil beginnen, is uiteraard ook van harte welkom."

Adriaan Van den Hoof peter van het evenement
Peter van het hele gebeuren is acteur, presentator en comedian Adriaan Van den Hoof. "lk ken de jongens al langer dan vandaag en neem dan ook met veel plezier het peterschap op mij. Samen met gans Lier en de verre omstreken zal ik die dag uiteraard op post zijn. Of ik kies voor de 5km wandelen of de 91km fietsen laat ik van de vorm van de dag afhangen", knipoogt Adriaan. (MSL/foto’s MSL)

Info en inschrijvingen op www.parkinsonofabitch.be