Dubbele marathon voor het Goede Doel brengt 5.250 euro op

Lier, 22 mei 2021: Lore Van Den Broeck, ex-atlete en jeugdtrainster van AC Lyra, en haar vriend Brent Veelaert liepen samen met succes een marathon door Lier. In helse omstandigheden met perioden van heel veel regen en wind, slaagden beiden in hun opzet en finishten in respectievelijk 3u40’ en 4u15’. Heel wat aanmoedigingen van sympathisanten onderweg en aan de aankomst zorgden voor de nodige vocale en morele ondersteuning.

Hun bedoeling was om met dit nobele en sportieve initiatief steun te verzamelen voor twee goede doelen: G-woon, een vzw van ouders met mentale beperking die graag de droom van hun kinderen met betrekking tot zelfstandig wonen zouden verwezenlijkt zien. Het andere doel is 'Love to move', een vzw die zich inzet voor kinderen met cerebrale parese.

Door middel van acties willen zij de revalidatie, het materiaal en de therapie helpen bekostigen. Ook zouden zij graag sportmogelijkheden ondersteunen. Door de sponsoractie die verbonden was aan deze sportieve prestatie verzamelden Lore en Brent nu reeds om en bij de 4000 euro. Door milde giften van sympathisanten liep dit bedrag uiteindelijk op tot 5.250 euro. (MSL/foto’s AC Lyra)