50.000ste prik in Vaccinatiecentrum Pallieterland

Lier, 2 juni 2021: Vanochtend werd de 50.000ste prik gezet in Vaccinatiecentrum Pallieterland. Nathalie Ampe uit Oelegem (Ranst) kreeg de prik toegediend en werd hiervoor door de medewerkers van het centrum bedankt met een lekkere ‘vaccinatietraktatie’. Maar niet alleen Nathalie werd vandaag beloond om zich te laten vaccineren. In totaal worden 500 zakjes met koekjes uitgedeeld met de boodschap ‘bedankt om je te laten vaccineren’. Zo willen we de aandacht blijven vestigen op het belang van de vaccinatiecampagne. Vaccinatie blijft immers de belangrijkste troef om de coronapandemie achter ons te laten en binnenkort terug het gewone leven te kunnen oppikken.

Nathalie: ‘Ik ben blij dat ik vandaag mijn eerste vaccin kreeg. Ik hoop dat zoveel mogelijk andere mensen ook overtuigd zijn om zich te laten vaccineren. Zo kunnen we samen de economie terug doen draaien en eindelijk terug genieten van onze vrijheid. Alles verliep heel vlot in het vaccinatiecentrum. Het personeel is ook supervriendelijk.’

Het vaccinatiecentrum draait nog steeds op volle toeren. Ondertussen gingen al 52.000 uitnodigingen naar inwoners van Berlaar, Duffel, Lier, Nijlen en Ranst de deur uit. Deze week vertrekken er 10.000 uitnodigingen voor vaccinatie in de week van 14 juni. Dat betekent dat er daarna nog 29.000 inwoners binnen de Eerstelijnszone Pallieterland hun uitnodiging moeten krijgen.

De vaccinatiebereidheid in onze zone is groot. Momenteel ging 2.8% van wie uitgenodigd werd niet op de uitnodiging in. Dit percentage bevat weigeraars van een vaccin, maar ook mensen die reeds eerder, bijvoorbeeld door hun job in de zorgsector, een vaccin kregen of om medische redenen niet gevaccineerd kunnen worden. (MSL/foto’s vaccinatiecentrum)