Nieuwe namen voor Lierse academies: Podiumacademie Lier en Beeldacademie Lier

Lier, 28 mei 2021: Vanaf 28 mei gaan de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans Lier (SAMWD) en de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten Lier (SASK) door het leven als Podiumacademie Lier en Beeldacademie Lier.
“De bijna onuitspreekbare afkortingen SAMWD en SASK verdwijnen. Ze maken plaats voor frisse, nieuwe namen, met een eigen huisstijl die communicatief klaar is voor de 21ste eeuw en die beide academies bevestigt als toonaangevend in Vlaanderen.”, zegt Geert Hendrix codirecteur van de academies. “De nieuwe namen, Podiumacademie Lier en Beeldacademie Lier en de bijhorende vormgeving zullen grote troeven zijn voor de herkenbaarheid en gebruiksvriendelijkheid.”
De naamsverandering vormt de prelude tot de start van de inschrijvingen aan beide academies op 1 juni.

De Podiumacademie heeft vestigingsplaatsen in Berlaar, Boechout, Lint, Malle, Nijlen, Ranst, Zandhoven. De Beeldacademie Lier (met vestigingsplaatsen in Koningshooikt, Boechout, Vremde, Broechem, Emblem, Oostmalle, Westmalle en Pulle (Zandhoven).
“Dit nieuw project moet in deze coronatijden een positief signaal zijn voor het onderwijsveld in Vlaanderen, én in het bijzonder het Deeltijds Kunstonderwijs, dat het de laatste maanden niet gemakkelijk heeft gehad”, aldus Waarnemend Burgemeester Rik Verwaest (Lier), schepen Ivo Andries en de directie Geert Hendrikx, Erwin Scheltjens en Liesbet Van Huysse.

Een naamsverandering komt er nooit zomaar. Een merk een nieuw elan geven moet een doordacht proces zijn. De nieuwe namen, Podiumacademie Lier en Beeldacademie Lier, komen er na een grondige doorlichting van de eigen werking, visie, en missie.
Beide academies excelleren in Vlaanderen en zetten sterk in op het zichtbaar maken van hun leerlingen door hen frequent podium- en tentoonstellingskansen te geven. De academies organiseren in normale tijden meer dan 400 concerten, voorstellingen, evenementen en tentoonstellingen per jaar. Beide academies hopen volgend schooljaar terug met deze goede gewoonte aan te knopen.

De beide academies komen met dit verhaal samen naar buiten, maar behouden hun eigen identiteit. Er wordt daarom gekozen voor een gemeenschappelijke communicatie en een eenduidigheid in naamgeving, maar met elk een eigen stijl. (MSL/foto’s MSL)